Allt går upp och ner...

Just nu känns det som att åka berg-och-dal-bana hela veckan....

Ena stunden....
... gläds jag otroligt mycket åt att jag ska få en ny liten valp som det bara ska bli såååå kul att börja träna och knyta kontakten med! Var på besök första gången hos "min" valp i söndags. Då var dom 4 veckor och satt mest som några ulliga knyten och blinkade med ögonen. Dom försökte sig på att morra och kampa lite men det är inte lätt när man tappar balansen och man bara är såååå trött eller såååå hungrig... :-) Rappa, som är mamma, är jätteduktig, lugn och balanserad som mamma. Det är 4 tikar att välja mellan och som valpköpare får man önska ett förstahands- och ett andrahands-val av valp. TOTALT OMÖJLIGT!!! Jag ska givetvis åka dit fler gånger, men när dom är 6 veckor måste jag ha bestämt mig. Känner att jag kan överlåta detta beslut åt uppfödarna som ser valparna hela dagarna och jag tror att alla hundar i den kullen kommer att bli kalashundar. Men jag ska dit fler gånger och se om det är någon som fastnar lite extra i mitt hjärta. Vi får väl se! 

Andra stunden...
... bokar jag tid för veterinärbesiktning av Occra då jag vill veta att hon är "frisk och kry" när jag nu ska omplacera henne. Dom nya "ägarna" har redan bestämt sig för att låta sterelisera henne vilket känns jättebra. Särskilt med tanke på att dom har en annan hane redan.  Just nu är fröken skendräktig och ser ut som en mjölk-kossa i sina juver. Men lika glad och go' är hon för det. Hon ääälskar våren! I går var det dock alla tre hundarna som låg utsträckta på altanen och gottade sig i solskenet. Såg så härligt ut!  Jag ska hem till Kai och Lena (som dom heter) i Västerås till helgen. Det känns att själva "överlämnandet" kryper närmare och närmare även om man på något konstigt sätt försöker hålla det ifrån sig. Givetvis vill jag ju att hon ska flytta, annars hade jag inte omplacerat henne, men en annan del av mig tycker det känns fruktansvärt jobbigt

Ena stunden....
... har jag massor av planer och tankar kring hur jag ska jobba med min nya valp. Tycker jättemycket om att jobba med valpar och unghundar, träna vardagslydnad, miljöträna, busa & leka, skapa förtroende och "teamwork". Ska bli så häftigt att ha en hund som hela tiden VILL jobba med mig och som man inte behöver böna och be om uppmärksamheten på.

Andra studen...
... känner jag att det nog inte bara kommer att bli helt lätt... Ett turbomonster som ska klara av att leva i vår familj med allt vad det innebär. Kunna vara med på jobbet utan att jag får sparken.... En hund som jag så gärna vill tävla IPO med och helst vill låta bli att göra alla misstag på vägen (tänk vad mycket enklare det hade varit då!)

Men mest hela tiden så är jag i alla fall så lycklig över att våren, solen och värmen är här! Nu är det ljusa kvällar och jag kan träna hund efter att Peter kommit hem utan att ha med mig pannlampan... Man är ute hela dagarna, man kan lägga spår, hundarna kan vara ute i trädgården och busa... JIIIIPPPIIIIIIEE  !!!


Min lilla skruttfia - visst är hon go' !

image25

Nu har jag bestämt mig!

Jaha. Då var det klart! Har precis ringt till familjen i Västerås och meddelat dom att om dom fortfarande är intresserade så vill vi gärna att Occra flyttar hem till dom. Jisses - det känns verkligen konstigt och inne i kroppen pendlar det mellan gråt och lättnad..... Åh, jag VET att om hon kommer att funka med den andra boxern som dom har (en hane på 7 år) så kommer hon att få ett sån't otroligt härligt liv hos dom! Men det är just det där med hur hon kommer att funka med andra hundar som ligger och gnager lite i bakhuvudet hos mig.... Nu har jag dock bestämt mig för att ge dom en chans och låta dom prova så får vi se hur det går. Dock kommer jag att vara noga med att minsta lilla dom känner att det kanske inte funkar så kommer jag och tar henne tillbaka!!!   Min älskade lilla snutta. Det kommer att bli så tomt här utan henne och jag kommer aldrig att få en så charmig och go liten tjej någosin igen!

Innan hon helt får flytta in där ska vi åka och hälsa på dom hemma hos dom, förhoppningsvis nästa helg. Ska bli spännande att se hur dom har det. Jag hoppas verkligen att detta kommer bli dom sista "paradis-åren" för Occra i hennes liv. Ingen tjatig matte som inte har tid med henne....

Men det känns tungt....... *snyft*

Våren är här?

Måndag och på pats på jobbet igen efter helgen. Tycker verkligen om mitt jobb!! Är jag på jobbet så tycker jag det är jättekul ,och är jag hemma tycker jag det är jättemysigt och skönt. Tur är väl det, för annars hade ju något av dessa två varit ganska jobbigt att dras med i livet?!  ÄÄÄÄÄlskar ljuset som har kommit nu när det börjar bli vår. När jag går upp kl. 05.30 är det ljust ute och fåglarna kvittrar. Härligt! I närheten av oss finns något som heter Tysslingen som är kännt för alla sina svanar som kommer så här års för att äta upp sig efter vintern. Det är tusentals fåglar där varje dag, och min väg till jobbet går genom deras start- och landningsbana. Det är en mäktig syn att se när dom kommer, kan jag lova!

Helgen har annars varit så där precis lagom skön och mysig som bara en hemma-helg med familjen kan vara! Lördag var det som vanligt hundträning, där vi la säsongens första spår. JIPPPIE!!!!  Occra gick så himla bra! Lugn, metodisk, koncentrerad - och ändå blåste det halv storm!  Peter och Evelina anslöt vid klubben när det var dags för skyddsträningen. Då åkte jag och Evelina vidare till stallet där det var första omgången i Ridsportallsvenskan. Kul att se, och Örebro tog en andraplats om jag inte fattade fel. Evelina tyckte det var jättekul och munnen gick heeeela tiden....  Vi åkte sedan och köpte lördagsgodis och därefter träffade vi Peter vid Mc Donalds och åt lördagslunch. Hem och lekte med grannens barn och var ute i trädgården till 19.00. Härlig vårsol!

Söndag var det SNÖ när vi vaknade... *suck* men solen tittade fram och det blev ändå några plusgrader. Min underbara, älskade sambo satte igång att storstäda och jag hängde på! Evelina var inne hos grann-tjejerna så vi for fram som några riktiga skurtanter i huset!  På eftermiddagen kom sedan en f.d arbetskompis till Peter och hälsade på. Hon bor faktiskt nästan "granne" med oss! (o.k 1 mil kanske mellan oss)  Hon håller på mycket med hund och var nu intresserad av IPO. Ska ev. ha en kullsyster till min blivande valp. Det hade ju varit hur kul som helst!!!  På söndag ska hon och jag åka och titta på valparna i alla fall. Äntligen!! Det blev en eftermiddag med mycket hundsnack, kaffe och hundfilms-tittande. Roligt!!  Sedan gick Evelina ut med Occra i skogen.... och alla grannbarnen hängde på.... Occra blev lite förvirrad men hängde med! :-)

Nej nu måste jag jobba lite. Hörs igen!
tjing!


Åh vilket guldjobb jag har!!!

Tog med mig Occra till jobbet idag, Hon var jätteglad och blev som vanligt helt till sig när hon fick träffa Micke igen. Slumrade in vid mina fötter men var snabbt uppe med huvudet när jag kom in med min frukost-smörgås med leverpastej...  Vid lunchtid drog jag på mig jeans, kängor och jacka och traskade ut i skogen. Det var dökallt och blåste halv storm! Jag som hoppades på lite vårvärme. Men skogen var i alla fall SNÖ-FRI! Hurra!!! Occra var helspeedad och hoppade och skuttade och busade som en kalv på grönbete.  Vi firade vårens ankomst med ett spår till Occra som gick lite kors och tvärs över stock och sten. Avslutade med att gömma bollen som slut. Efter att jag lagt spåret gick jag en liten promenad så det skulle få ligga lite. Occra slääääpade benen efter sig eftersom hon mycket väl visste att vi skulle vända tillbaka och ta spåret sedan.

Spåret gick sedan i ett rasande tempo (SBK-spår, Inte IPO) men hon var ändå ganska noga i spårandet. När hon fick tapp vände hon tillbaka och letade snabbt upp det igen. Åh vad roligt hon tyckte att det var!!!  När hon väl hade hittat bollen busade och kampade vi med den och sedan bar hon den hela vägen hem igen, men svansen stolt i vädret. Då jag emellanåt kom åt att få tag i snöret drog hon iväg med mig fullständigt och tänkte minsann inte släppa den ifrån sig! 

Jag har verkligen en lyxig tillvaro som kan göra detta -  på min lunchrast!!! Att ha skogen inpå knutarna och ha en förstående arbetsgivare är guld värt. Då kan man leva med att lönen inte är den bästa.... Det här ser jag som en löneförmån! Att jag inte kunnat ha hund med på jobbet vet jag inte hur jag skulle ha löst mitt / vårt liv. Har förberett dom på att goa, snälla, lugna Occra kommer att bytas ut mot en ylande, ej rumsren, hårig monstervalp istället. Ibland måste jag erkänna att det känns lite tungt då man tänker på hur jobbigt det kommer att bli i början med att få in "vardagslydnaden". Det är ju så himla praktiskt att ha en hund som är så lätt att ha med över allt (Occra alltså)  Jag får trösta mig med att Ålli var likadan, så förhoppningsvis klarar jag av att även förklara för den här valpen vad det är för spelregler som gäller om man ska leva sitt liv tillsammans med mig... :-)

Kl. är 21.30 och jag är vaken och ligger INTE i TV-soffan!  Nytt personligt rekord tror jag minsann!  Men så har jag också suttit fast några timmar i Tradera-träsket.... *suck*

Vi hörs snart igen!

Tjing!


Våren är här!

Åhh vad härligt det är att våren äntligen verkar vara här! Får hoppas att det håller i sig och inte kommer något trist bakslag med snöstorm och minusgrader.... Evelina var sjuk och hängig i går så dom ringde på mig från dagis. Det går mycket magsjuka där just nu, så jag var hemma även i dag för att se åt vilket håll det skulle gå. Det gick raka vägen uppåt för idag har jag haft en superpigg liten tjej hemma som har velat vara ute HELA dagen!!! Stört omöjligt att få in henne ens för att få i henne lite mat... Kände nästan lite dåligt samvete för att jag inte var på jobbet istället, men det vara bara en liten stund... :-)  Vi har haft en supermysig dag tillsammans då vi har varit ute och fixat i trädgården, varit på utflykter och lekt med kompisar. Hundarna har varit ute i trädgården dom också men jag blir galen på deras skällande. När jag tar ut en hund står dom andra två kvar och låter som om dom håller på att dööööö (vilket dom förmodligen gör också p.g.a avundsjuka att dom inte får vara med! ) Occra fick en hel del klickerträning med allt ifrån att morra, snurra runt, backa, gå fot m.m  Hon var även med Evelina ut i skogen och fick göra lite "uppletande". O.k  Evelina är kanske inte så duktig på att gömma leksakerna, men hon försker i alla fall göra så att Occra inte ska hitta den - på sitt eget lilla sätt...   Sedan la jag ett spår till Akza på ängen vilket hon tog i full fart. Det märktes verkligen att hon har saknat att spåra!  Efter det tog vi ut cykeln för första gången sedan vintern har försvunnit. Blev en härlig tur med Evelina i cykelsadeln och Akza springandes bredvid. Vi stannade vid en skogsbäck som hade förvandlats till en stor, skummande fors vilket Evelina tyckte var häftigt. Hon envisades även med att bada .... (Ja fötterna alltså. Tur hon hade gummistövlar!)  Det var ett jättehärligt ställe som vi hittade som jag kommer att komma tillbaka till och motionera hundarna (brant skogsbacke ner till bäcken från vägen).  Hemma igen var det Basco som fick komma ut då Evelina ville träna även honom lite. Det funkar inte riiiiiktigt lika bra kan jag säga.... B. är nämligen så himla speedad så han kan lika gärna hugga Evelina i fingrarna som att ta bollen. Ja inte för att vara elak, utan för att han så väldigt gärna vill HA just DEN bollen!!!   Jag kastade den över ängen några vändor så han fick springa efter den. Latmans-motionering av hund....   Han är ändå ganska trött då han i princip hela dagen har stått och skällt i trädgården...

När min kompis Sofia var här med sina två barn roade sig hundarna med att leka "tafatt" runt poolen. Akzas favvis-lek! Occra satt givetvis vid husväggen och solade under tiden... :-)

Nu tycker min dotter att jag ska göra henne sällskap och titta på Emil. Så får det bli. På återhörande!

p.s  SNART ska jag hälsa på min valp!!!! Spännande!!! d.s