Ja dessa valpköpare.................

.......................som är så fantastiska, och förvaltar sina hundar på ett ypperligt sätt. Vill bara tala om hur otroligt nöjda vi är med er som valpköpare. Som jag (Peter) sa vid ett flertal tillfällen under den gångna helgen, "Vår belöning är er vilja och ert engagemang". Att se på er när man står och pratar, hur era hjärnor fullkomligt suger in information, och sedan börjar bearbeta den så det ryker ur öronen på er är fantastiskt kul. Att sedan se er glädje och lycka när det fungerar och ni lyckas förverkliga teorin i verkligheten är om ännu roligare att se. En annan tanke som dyker upp i huvudet på mig är hur bra ni som grupp fungerar!

Som ´Tobbe frågade oss: Hur har ni lyckats hitta dessa fantastiska valpköpare???? Ja egentligen är det ju så att ni har hittat oss och det är vi mycket glada för att ni gjort.

Som en liten parantes till er boxervalpköpare, ännu har ingen gjort något officiellt resultat i lydnadsklass eller bruksklass så någon har fortfarande chansen att bli Brukstorpets första meriterade boxer. Känn ingen press eller krav.................nej då inte alls......:o). Hoppas framtiden blir lika bra som hittills, det ska då bli kul att se var detta slutar.......................

Keep up the good job!!!!!

Finbesök i Lännäs!

Cami

I går hade vi fint besök värre, från våra valpköpare som bor i Landskrona! Med sig hade dom Faiton.. öh.. nä jag menar, Cami! Redan som valp kallade vi henne för Caiton, bara för att hon var så lik sin pappa, och inte har hon blivit mindre lik direkt..... Det roliga är ändå att hon verkar ha nedärvt precis lika mycket av Faitons positiva egenskaper (kamp, intensitet, "av-och-på-knapp" etc.) som hans extrema exteriör.

Pia och Gurra var här och tränade lite med Peter under dagen. Då dom börjar bli lite intresserade av att börja tävla med Cami så blev det lite träning med positioner och kontaktövningar. Otroligt lättlärd!! Ja, alltså Pia och Gustav..... Det var väl det vi visste när vi sålde till dessa "ambitiösa nybörjare", att det skulle sluta så här. Vi har redan reserverat en valp till dom från vår näst-nästa boxerkull, för vi är helt övertygade om att dom kommer att slita ut Cami om dom ska träna med henne så mycket som dom gör. Dom kommer ha två hundar innom kort....  Till helgen kommer dom tillbaka till oss då vi har en "minikennelträff" tillsammans med lite hundar från våra kullar. Till och med en och annan schäfer kommer att vara med...

Tjing!


Stålmannen - släng dig i väggen!

Hade med mig Occra på jobbet idag vilket innebär att man innan man ska rasta henne måste byta om från en strikt dräkt och höga stövlar till kängor och skitigt regnställ.... Men det är bara dra upp kjolen i midjan och dra jackan över kavajen så "woups" så kan man ge sig ut och träna hund istället för att prata med kunder om trista kongresser.....

Åkte ut en sväng till klubben för att träna lite. Occra är inne i sitt höglöp och var inte alls på humör att träna. Var lite små-trist tills hon fick busa loss lite med bollen. Tränade fritt följ (gick riktigt bra!), sättande under gång (gick ännu bättre), fjärrdirrigering (njae... sådär....) och skall. Sen busade vi mest omkring en massa genom att sparka boll :-)  Gick en prommis i skogen och insåg plötsligt att jag haft en på tok för lång lunch! Har en känsla av att det går på ett ut med dom dagar då jag har tallriken med mig vid skrivbordet och äter min lunch istället.... Innan jag åkte hem för dagen var vi även ute och gick en sväng på sta'n. Hon är så rolig då för hon är en riktig lantis-hund. Måste stanna och titta på bussarna som kommer, är jättenyfiken på alla människor som går in och ut ur affärerna  och för att inte tala om alla spännande dofter som finns. Ett perfekt tillfälle att bättra på det här med att lyssna på matte. :-)

Nu ligger hon i en hög tillsammans med de andra två hundarna (som varit i Stockholm med husse idag), och så här mellan dig och mig så tror jag att hon är lite småkär i Basco för tillfället....

Natti natti!

Apportering

33427-2
Suddig bild ja jag vet...............................

Igår var jag och Johanna iväg och tränade lydnad tillsammans. Det händer tyvärr inte så ofta längre då mörkrets intrång kommer allt snabbare och vi har en dotter som är mindre road av att vara på en appellplan, framförallt på sena eftermiddagen. Så det blir tyvärr mycket enskild träning. Men igår hade mormor blivit utsedd till kvällens barnaktiverare. 

Jag och Akza tränade en hel del apportering, med tyngdvikten på tempot in. Detta har blivit lidande sedan jag tränade bort tuggandet. Jag har kämpat och slitit med att försöka få in henne i ett snabbare tempo, men nä då......................varför det verkar hon undra. Och samma visa var det igår, självklart. Jag kan få in henne i ett högre tempo om jag "hejar" på henne men detta vill jag ju ha bort. Hur skulle det se ut om man stod och tjoade på träning när man kör IPO.....:o). Det är ju ändå en machosport "von der Vaterland" (som en kompis uttryckte det) man sysslar med. Jaja hur som helst så efter ett tag när jag hållt på och traggla en stund med mindre lyckade resultat kom det en kommentar från min högra sida: "Gå ut och lägga den långt åt helxxete och prova". Hmmmhmhmmm som om det skulle hjälpa tänkte jag i mitt stilla sinne, dessutom gå och lägga ut den och därmed också ta bort jaktretningen. Men vad gör man, måste ju hålla god min och prova, sagt och gjort jag provade. Väl tillbaka kommenderade jag ut henne. På vägen ut tänkte jag att "haha nu ska du få se", med en mycket självsäker hållning (ja mot Johanna då). "Titta nu får du se att det inte funkar" så inväntade jag ögonblicket när Akza grep och vände tillbaka. Men.........öhhhhh............men ..........något stämmer inte hon galoperade ju..............öhhhhh............just det belöning också............ Att tilläggas så att folk förstår är att jag och Johanna har en något udda tävling men allvarlig tävling, "Den-som-har-rätt-mest-gånger-i-livet-vinner-när-den-dör" heter den och jag måste bara erkänna att hon fick en poäng, fast nog tror jag att jag leder iaf.

 



Första inlägget

Första inlägget

Här kommer ett första testinlägg i vår nya blogg!