Skärpning på torpet!

Jag är verkligen urdålig på att uppdatera min blogg. Tycker liksom inte att det händer så mycket nytt i mig och min valps liv, där dagarna är ganska lika varandra. Men sen när man tänker efter så är det ju ganska mycket " full rulle" på Wixzi som man skulle kunna skriva om hur mycket som helst.... :-)

Hon växer så det knakar och är fortfarande lika söt och charmig. Jag har fortfarande med henne på jobbet och hon är SÅ himla duktig!!! En vanlig morgon i vårt liv börjar med att Basco och Akza börjar hoppa upp och ner från sängen i hundrummet, som är vägg i vägg med vårt sovrum. Detta gör dom ca. 30 minuter före min väckarklocka ringer bara för att jag ska vara säker på att inte missa att ge dom mat.... Blir jag riktigt sur och förbannad så går jag upp kl. 05.00 bara för att få tyst på kräken. *suck*  Ut med dom på gräsmattan och ge dom frukost. Samtidigt äter Wixzi sin frukost inne i köket. Hon är jätteduktig på att sitta och vänta och titta mig i ögonen innan hon får ett "varsågod". 

När detta är avklarat och stora hundarna är inne på sitt rum igen så börjar "Cirkus Wixzi". Det är en show utan dess like och utspelar sig främst i badrummet där matte står och försöker göra sig i ordning för en ny arbetsdag. Eftersom Evelina kan komma springandes i huset för att komma över till vår säng, så vågar jag inte ha W. lös där medans jag är i duschen. I så fall hade hon satt tänderna i E. direkt varpå Peter hade vaknat och slängt ut mig och barnet och valpen i trädgården - bara för att han har ett sån't otroligt trist morgonhumör.....  Således stänger jag och Wixzi in oss på toaletten och DET tycker W är lattjo-lajban. När jag duschar tar hon tag i duschdrapperiet och kampar och skäller på det.... när jag torkar mig försöker hon få tag i handduken och ska dra den av mig.... när jag står och gör mig i ordning blir det allt ifrån "nu ska jag bitta matte i hennes fötter som för en gång skull inte bär skydd mot valptänder...." till favvisleken "nu ska jag hämta ut aaaaalla Evelinas badsaker ur hennes låda och lägga dom på badrumsmattan. Därefter ska dom helst gnagas på, undersökas, kastas med och skällas på".  Ja, ni förstår säkert själva vilket kaos det är. Allt detta ska helst göras utan att E eller P vaknar !

Jag laddar upp med mat och någon "hjärnaktivitering" (typ toarulle med godis) och sedan sticker vi iväg till jobbet. Hon kommer inte självmant till bilen utan det blir lite bråk innan jag får in henne. Måste ta och ändra på det där och muta in henne med godis. Annars kanske det blir som med Tobbe och hans Kaxxe.... :-)  Det är i alla fall inget tjut och pip i bilen längre. När vi kommer fram låter jag henne sitta kvar i bilen en stund medans jag lägger en valpruta (IPO-spår) till henne. Går in och gör nattkörningen på datorn samt skriver dagens konferenser på välkommen-tavlan och går sedan ut och går min lilla valpruta. Hon är jätteduktig, fokuserad och energisk!

Efter det vet hon vart vi är på väg och hon går med raska steg till personalingången. När jag byter om ligger hon och tuggar på mina kolegors skor....  och sedan är det full galopp till mitt kontor där hon kryper in i buren och börjar gnaga lite på sitt tuggben. Jag stänger in henne där och sedan ligger hon där trött och nöjd fram tills det är dags för lunch. Visst vaknar hon till ibland men då tuggar hon lite igen på sitt ben och brukar därefter somna om. Helst ligger hon med alla tassarna upp i luften vilket jag tycker är ett tecken på att hon ändå känner sig ganska trygg här hos mig.  Under dagen kommer det gäster, personal som klampar in etc., men oftast reagerar hon inte ens. Personalen på jobbet har fått stränga order om att man INTE får prata med henne eller titta på henne när hon är i sin bur. Hon ska inte ha några förväntingar på att folket på mitt jobb är några roliga typer, för då lär hon sitta och yla och bara vilja komma ut igen.

På lunchen går vi en sväng här på området. Lite skillnad på promenadtakt än när man hade Occra....  Hon jagar humlor och skuttar i blåbärsriset. Jag gömmer godisar och vi busar och kampar ute på stora gräsplanen. Lite sitt och ligg men mest bara upptäcksfärd i stora världen. Hon får klättra på lite stenar, bänkarna på grillplatsen, genom ett stort cementrör som ligger här m.m  Ännu så är hon ganska "tråkig" och det blir mest att man låter henne sträcka på benen och röra på sig.  Vi är ute ca. 45 minuter och sedan bär det av tillbaka till kontoret där hon rusar ni för att få sin lunch. När hon har ätit den får hon alltid en "aktiveringsrulle" till efterrätt vilket hon vet serveras i hennes bur. Där ligger hon sedan och pillar med den innan hon kurar ihop sig och somnar igen. Så sover hon tills det är dags att åka hem för dagen.  Jag är så glad att det går så bra med henne!!!

Hon är väldigt människoglad och springer gärna efter alla människor vi möter på parkeringen etc. Har börjat jobba li

Det är värre än att ha småbarn...

Jisses vad trött jag är!!! Först har vi haft en helt underbar träningshelg med den danske figuranten Remmy Nielsen och hans sambo Joan. Vi har varit ute hela dagarna och tränat hund i ett underbart väder. Det är nog första gången jag har lite färg i ansiktet FÖRE 1 augusti.....  Träningshelgen var underbart rolig med många från vårt OG som var med men även några av våra vänner och valpköpare. På kvällarna blev det grillning och öl och upp igen för att träna nästa morgon.... Wixzi var med hela tiden och skötte sig jättebra. Hon tyckte det var lite läskigt när dom körde med pisken men det är bara att vänja henne.  Hon gick även en valpruta och allmän socialisering med hundar och människor. Trodde att hon skulle vara bra trött på lördagkvällen men nej då... Hon for runt som en piraya och bet alla i fötterna och tyckte att livet var härligt!

I dag tyckte matte inte att livet var lika härligt.... Peter har jobbat natt och jag har haft en hund som inte alls var sugen på att sova. Väldigt orolig, har bäddat mycket i sin bur etc. Kl. 02.00 fick jag ta ut henne för att kissa och från 04.00 har Basco och Akza hoppat upp och ner ur sängen (det är ju bara 1,5 timma till frukost!!!) och Wixzi har suttit mer eller mindre och ylat i sin bur. Jag höll på att bli galen!!!!  Kl. 05.00 gick jag upp och därefter har Wixzi varit HELT galen!!! Hon har bititi i ALLT som kommit i hennes väg - inkl. mig...., haft värsta tokrusen i huset och varit allmänt jobbig. Mitt i allt i hop kom Evelina upp och blev överfallen av henne vilket inte var så poppis vill jag lova... Försökte duscha men hade en valp som kampade med duschdrapperiet, släpade runt på badrumsmattan, låg och kampskällde på en schampoflaska som låg på golvet....... *suck*   Det är så sköööönt att vara på jobbet! Vi har utbildning idag så jag kan inte ha med henne utan hon får vara hemma med husse istället. Stackaren har sovit natt och tycker nog inte heller att hon är så rolig.....  Visst ÄR det härligt med valpar??!!!.....

Det som är roligt är våra valpar som har flyttat!! :-)
Nyss fick vi en lydnadschampion i Athoz och igår blev Bellis uppflyttad till Hkl !  Grattis! Cisco har varit med på IPO-kursen och det är en jättehärlig hund. Vilken kalasfin lydnad Päivi har på henne! Hon går precis som Faiton i fria följet ! Det ska bli jättespännande att se hur det går för dom i framtiden.

Nej nu måste jag ha kaffe så jag vaknar till liv....  Ha en bra dag!