God Jul på er alla!

Åh... Denna härliga känsla när maten är uppäten, klapparna öppna, barnen har däckat... föräldrarna har åkt hem och sambon har åkt till jobbet... Kvar är bara jag och 2 hundar som bara njuuuuter av tystnaden, stillheten och lugnet som har landat efter allt julstök och den "julhysteri" som råder innan jul. Visst är det helt sjukt egentligen hur hela samhället bara "laddar" inför julen och det hela blir en enda kravfylld uppförsbacken inför julen. ALLT ska hinnas med och ändå ska jul-friden med tindrande barnaögon och hemlagat julbord också få plats i allt detta. Men inte hos oss! Vi bojkottar jul-hysteri och köper inga mängder med julklappar till barnen, steker färdigköpta köttbullar och griljerar färdigkokt skinka, skickar inga julkort till vänner, lackar inga paket och gör inga käcka julklappsrim....  Men tänk - det blir ändå jul! :-))

Morgonen började med att tomten lämnat julklapp till barnen på natten, som han lagt under granen. Jag lovar er att den bästa stunden på hela julaftonen är när barnen går upp och går fram till granen och blir verkligen HELT förundrade över att det ligger paket där till dom. HUR kom dom dit???!!! Båda tror fortfarande på tomten, men för Emelie börjar det väl snart bli gränsfall (hon fyller snart 8 år) Efter att ha jagat upp sina stackars föräldrar, dukas det fram julfrukost, släpps ut hundar, ger hundar mat etc.  Det är plus-grader ute så hundarna blir såååååå skitiga av att vara ute. BLÄ!!! Det värsta vädret jag vet! Då tar jag hellre lite is och kyla.

Tjejerna tar på sig julklänningar (se hemsidans framsida) och mamma klämmer ner sig i någon julaktig utstyrsel som inte tåls att visas på bild.... och sedan åker vi till kyrkan där vi träffar mormor och morfar. Sjunger julsånger och hjälper till att plocka fram figurerna till krubban. Mysigt!  Tillbaka hemma väntar kaffe, julkaka som morfar bakat och tårta som egentligen är misslyckad chokladtryffel... (den stelnade ju aldrig!!! Jag SÄGER ju att det är bättre att köpa sådant som någon annan redan har bakat!)  Tårtan blev dock god i alla fall.  Barnen spelade spel och sedan gick jag ut med Wixzi och min pappa på en promenad i skogen. Skönt att få röra lite på sig!  Hon kom sedan in i hundhallen tillsammans med den söta lilla Dimma.

  Här brukar dom vara tillsammans och det funkar ganska bra. Ibland blir det givetvis vilda diskussioner om vem som egentligen äger den dutten som Dimma för tillfället har på bifogad bild, men annars är dom mest två busiga unghundar som gör allt för att terrorisera sin omgivning. Har märkt att Wikzi är en jätteduktig fröken på att visa hur man gräver stora hål i trädgården. Åh, vad glad jag blir att denna färdighet kommer att gå i arv till nästa hund i flocken. Tack Wikzi!!!  Annars är det mest lite gnag på tvättmaskinen och i skurmoppen - men det bjuder vi på så här i juletider!

Basta har slutat hosta (hon hade nog en släng av kennelhosta här för några dagar sedan. Tack och lov att valpkullen hann flytta innan!)  Hon gör inte många knop idag men får vara med husse i bilen på jobbet istället i natt.

Well, efter hundpromenad gör Peter (mest) och jag (inte så mycket) i ordning det stundande julbordet. Mormor leker med barnen (Tack! Inte helt lätt att ha med 2 förväntansfulla, pirriga, "kommer -aldrig-tomten"-barn i närheten när man gör mat....) och dom hinner med att både dansa kring granen, leka "gömma nyckel" och spionera på morfar som sitter och sover i soffan i vardagsrummet.... :-)  Mat, mat, mat och mat så att man håller på att spy..... Men gott är det! Och Peters berömda musslor är bara sååååå goda!!!

Kalle Anka på TV och helt plötsligt besök av tomten som knackar på!! Men han var ju så konstig, för han hade mask på sig??+!!!   Men det måste han ju ha när det är kallt ute, eller hur det nu var....  Efter det var Emelie och Evelina tomtenissar som delade ut paket och dom blev såååå glada över vad dom fick. Ja rättare sagt - Evelina fick ett dockhus, strykbräda, strykjärn och Snövit-Barbie. Efter det hade vi inte behövt ge henne fler paket för då satt hon och lekte med det istället och slet bara upp några paket emellanåt för att vi tjatade på henne.... :-)  Men det blev "bra" paket och helt lagom mängd. Hon fyller ju även snart år och får då ännu mera....

Emelie blev också glad för sina saker som ex. MP3-spelare, parfym, dagbok, smycken etc.  Hon börjar bli stora tjejen och det är balansgång mellan att vilja ha leksaker och mer "tjej-saker". Själv fick jag GoreTex-skor/kängor, 2 tröjor, stegräknare och en välkommen-skylt till huset. Vi har sagt att vi inte ska ge så mycket till varandra, men Peter kan ju aldrig låta bli att köpa.... och jag blir inte så ledsen för det! :-)  Kontrade med bl.a 5-pack svarta strumpor till honom.!! hahahaha! Jo, han blev jätteglad.....

Lek med julklapparna, chokladask, kaffe, hembakat julgodis (jo faktiskt! Jag och barnen lyckades få till 2 sorter i alla fall!). Peter åkte sedan till jobbet vid halv åtta (jobbar natt i natt) och vi lekte skola, åt tomtegröt och ostbricka. Allt i en salig blandning - men vad gör väl det när det är julafton och man egentligen är så mätt att man inte borde äta mera....  Mamma och pappa åkte hem vid tio-tiden och barnen lyckades faktiskt undvika något trötthets-utbrott utan gick lydigt och snälla i säng. Dock fick dom en sista julklapp.... Dom fick sova i pappa säng (brevid mig alltså) i natt, vilket dom tyckte var jättemysigt. Och jag med... :-)

Hundarna har hållt sig lugna trots lite aktivering, och har fått knapra på lite julgodsaker under kvällens lopp. Nu ligger dom och sover natten och jag ska snart ta plats i TV-soffan och kanske stoppa i mig ytterligare någon chokladbit...  Avslutar med att visa en bild på vårt lilla charmtroll - Dimma - som är så otroligt cool och trygg i sig själv. Inte alls till något besvär utan traskar på i livet som dom vuxna hundarna utan att göra så mycket väsen av sig i vårt hus. Full i sjutton när man ber henne att "jobba" med oss, så det verkar lovande! Peter har ju förståss växlat till att nu vilja behålla henne ändå..... *suck*
  En God fortsättning på julen!!! 
Julkramar från mig.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Va mysigt ni har haft det! :O) God fortsättning!

2007-12-25 @ 00:18:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback