Det är mycket nu...

Oj! Nu har vi inte bloggat på länge - och det är ju kanske lite synd, för det händer mycket just nu... (därför hinner vi heller inte blogga!)  Vi har haft fullt upp på jobbet med julbord både högt och lågt. Förra året sålde vi ca. 800 st.  I år har vi haft över 2000 förbokade!!!!  Jobbigt - men kul och förhoppningsvis lite klirr i kassan. :-)

Men det är säkert inte så mycket om mitt jobb ni vill höra, utan kanske lite mer om vad som händer/har hänt med våra hundar. Först en liten rapport från "valplådan".  Förra helgen kom våra valpköpare för att hämta sina hundar. Först ut var Birgitta som skulle hämta Dixon, allas vår "Dumle". Jag har FORTFARANDE inte träffat denna människa vilket känns lite konstigt. Men jag litar på Peters goda omdömme (för en gång skull!)  Har pratat med henne i telefon och haft lite mailkontakt, och det är mycket trevlig och duktig hundmänniska. Dixon tog sin flytt med ro- vad annat skulle han kunna göra denna självsäkre, stora, härliga valp?!  Allt gick bra med hemresan och några dagar senare fick vi detta mail från Birgitta:


Jag ska försöka att ge en liten rapport från Dixon och hans hårt arbetande tillvaro.

Efter 5 dygn så förstår ni nog att han är fullständig aklimatiserad och har total koll på varenda

vrå i sitt nya hem och han kan klona sig själv och vara på flera ställen samtidigt.

Nyfiken och snabb och eventuella hinder, såsom stolar leksaker, människor, dörrar etc. är till

för att forceras. Att stanna upp och gå runt något finns inte tid till.

Han har tänder som en haj och biter hårt och skoningslöst. Det har jag jobbat med nu några

dagar och han har blivit mycket bättre. Sansar sig och slickar i stället. Men han måste ju testa ibland.

Han är duktig att leka själv under förutsättning att jag finns i samma rum. Häromdagen så hittade han metallapporten och sprang runt med den ett bra tag.    Lovande!

Han utstrålar trygghet och självförtroende och han sover hela nätterna, vilket är toppen.

Han gillar att vara ute, men det har bara blivit kortare stunder p.g.a temperaturen. Bilåkning går jättebra.

Vi är jätteglada att det går så bra med honom och det ska bli jätteroligt att följa honom i framtiden!

Lördag eftermiddag kom sedan Dizels matte och husse och hämtade honom. Han åkte hem och fick där träffa Himla (Yes! Jag kom ihåg hennes namn!) och dom två verkar ha blivit riktigt goda vänner. Kampar och busar tillsammans. Rapporterna från Veronica tyder också på att det är en kampglad herre som gör allt för att göra matte och husse gråhåriga i förtid....  Vi vill gärna höra ännu mer hur det går för honom! :-)

Söndag förmiddag kom så Rickard och Maria (å Marcus) för att hämta Diva. Det går jättebra även med henne och hon och Gwen är värsta kompisarna! Ja, Gwen kanske mer ser Diva som sin personliga kamptrasa och drar henne tydligen över hela golvet i deras hus (för släppa vill ju inte Diva göra!)  Maria skriver väldigt mycket och fotograferar ännu mera och allt om Divas liv kan ni läsa på
www.hundkojan.nu  En jättefin sida!

Söndag kväll sänkte sig lugnet över vårt hus i Närkes Kil..... Att ha 5 valpar är ju rena barnleken mot att ha 8 valpar!  Vi var rätt bra trötta på dom innan dom åkte.... Jädrar vad dom höll på!!!!! *suck*

Måndag eftermiddag kom André från Norge för att hämta dom 4 hundar som ska till försvaret i Norge. Det blev mycket papper att skriva.... och det kändes allt en klump i magen när han packade in dom i bilen och körde iväg med dom. Usch! Dom kommer vi inte ha lika mycket koll på som dom andra vilket är tråkigt. Men å andra sidan vet vi att dom får det jättebra och verkligen får vara HUNDAR. Tränas ordentligt, testas noga etc.  Vi funderar på att göra en Norge-resa till våren och se hur dom har det.  Efter nyår ska vi även ringa och höra hur dom trivs i grannlandet i väster.

Kvar i huset har vi då bara lilla Dimma!  Hon är en riktigt go' liten valp som tar livet med ro. I natt fick hon sova i sin bur för första gången (vid Peters säng) och hon sov hela natten utom en gång då hon pep till lite. Men sen somnade hon om igen.  Hon har redan fattat att sitter man framför husse och tittar på honom så blir han väldigt glad! :-)  Så det gör hon gärna. Och bitandet i händer och fötter har gått över till att istället pussas och slickas. Hon vill fortfarande vääääldigt gärna jaga Evelina och vi försöker säga till både Dimma och Evelina hur man ska umgås med varandra....  Nu sover hon "middag" i sin bur igen, då hon inte riktigt får ro någon annanstans när Evelina springer omkring, har sina kompisar här etc.  Hon gick in där utan ett knyst och la sig för att sova direkt. Hon är verkligen en cool tjej som vi är jättenöjda med ännu så länge. Frågan är hur länge hon kommer att vara kvar....

Vi har nämligen en valp på gång från Swebox nästa kull (se deras hemsida), som tanken var att vi skulle placera ut på foder. Men nu äääääär ju Peter så himla svag för boxer och vill så gärna ha en boxer att köra IPO med.  Så tanken är att vi fortsätter att söka efter bra fodervärdar, så får vi se till vem det blir. Ödet får hjälpa oss att välja!! :-)  Det hade varit skitkul att ha en boxer i familjen igen, men samtidigt är Dimma en helt underbar hund också....  Ja, vi får se. Har ni kontakter på någon som önskar en schäfer- eller boxervalp (fodervärd) så hör av er!

När vi fortsätter att prata ämnet "omplacering av hundar" vilket är ett av våra favoritämnen..... (?!) så kan vi också meddela att Akza har flyttat till en ny matte i Eskilstuna som heter Sara!  Hon vill ha henne till att tävla i spår (SBK) och jag tror det kommer bli riktigt bra. Äntligen kommer Akza till någon som har tid och engagemang för henne. Peter och hon har aldrig riktigt gått bra överens..... (Förarvek tik och "dominant" förare är kanske inte den bästa kombinationen!)  och jag tror i ärlighetens namn inte att Peter är så jätteledsen över att hon är omplacerad. Hon är en stabil och bra kompis, underbar avelstik och en hund som har många goda egenskaper. Dessa hoppas vi får komma vidare i ytterligare en kull som vi ska ta på henne på näst-nästa löp.  Det ska bli myyyyycket spännande att höra hur det går för Sara och Akza tillsammans. I april satsar dom på att tävla sin första tävling i Eskilstuna! (Woups Sara- det kanske jag inte fick avslöja?! :-)  )

I går ringde Lena, Occras matte, och gav en liten rapport om livet med Occra. Hon verkar fortfarande ha det jätte-jätte-bra och man kan inte annat än mysa och bli varm i hjärtat när man hör om hur hon har det. I januari ska hon och Raffe börja gå och simma också, vilket jag tror är bra för Occras små bilringar.... *ler*  Tyvärr är hennes "bror" Raffe ganska dålig i sin allergi och nu även njur- och leverproblem. Usch vad trist!! Vi håller verkligen tummarna för att han ska bli bättre snart igen!  Är lite sugen på en utflyckt till Västerås i mellandagarna. Vi får väl se om det kan bli ett besök hos Occra-Poccra?!

Nej, nu ska jag baka julgodis med barn och grannbarn. Vet inte riktigt om jag själv inser vilket projekt jag gett mig in på...

En riktigt God Jul till er alla. Ta hand om era hundar och låt dom för guds skull få smaka lite på julskinkan!!

Kram


Kommentarer
Postat av: Maria, Gwen & Diva

Wow... vilken urskön och underbar rapport om ALLT!!! En väldigt trevlig läsning med ett stort leende på läpparna under hela lästiden ;0).

Återigen JulKRAM på er... nu måste jag ut och hjälpa Rickard julstäda huset, tjing ;0)!!!!

Ps... gjorde lite "vård" på Diva idag och klippte hennes klor på framtassarna och det gick verkligen superbra... vilken cool tjej vi har fått. Kan också avslöja att här hemma finns heller inte några kompostgaller som stoppar den här tjejen för dem bara springer hon igenom och att dem ramlar omkull under hennes framfart
bekommer henne inte ett dugg ;0).

Postat av: Lotta

Kul med en liten update från er! Ska bli spännande att se vad det är för boxer ni ev har på G! :-D Det är ju på tiden att ni börjar fokusera på "riktiga" hundar... ;O) (Maria, jag skojar!! =O) )
Vi hoppas att ni får en riktigt härlig jul. Många kramar till er / Lotta m. fam

2007-12-22 @ 18:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback