Så var det dags....

I går hämtade vi hem Wixzi! Och vad ska man säga.... Hon är alldeles ljuvlig, busig och underbar och samtidigt genomjävlig med sylvassa tänder som terroriserar oss alla här hemma...  I går kände jag mig ungefär som när man får hem sitt första barn och man bara känner att "va f-n håller jag på med!"  Hur var det nu man gjorde för att göra dom lugna, få dom att bli rumsrena, få dom att komma när man ropar etc.  Kändes bara kaos i hjärna och att det här aldrig kommer att gå vägen! I dag är det dock precis om om poletten har trillat ner i hjärnan på mig och det känns hur naturligt som helst att ha en liten valp hemma i huset. 

Men vi tar det väl från början....

Vi hämtade henne hos Kattis och Jarmo i går och med oss hade vi både Emelie och Evelina. Dom skötte sig jättebra trots trist resa på 4 timmar fram och tillbaka. Hos Ängsbackens fick vi fika och träffade lite andra valpköpare. Wixzi ville mest springa i myrr-beströdda rabatter och det känns som om vi får en ganska självständig och busig liten fröken med oss hem. I bilen satt hon sedan hela grusvägen och yyyyylade och tyckte så synd om sig själv. När vi kom ut på stora vägen la hon upp en rejäl spya som hon sedan raskt tuggade i sig! Vi fortsatte en bit och stannade för att tanka där hon la upp ytterligare en spy. En liten sväng i kopplet som hon inte tyckte var så kul att ha på sig. Annars var hon jättelugn och duktig trots den ovana miljön vid en besinstation.  Vi körde ytterligare en bit och stannade sedan på Mc Donald's i Arboga. Jag och Wixzi satte oss på en gräsplätt och solade och hon kröp i hop hos mig och stensomnade. Fick nästan inte med mig henne tillbaka till bilen igen! :-)    Vi la henne nere vid fötterna istället och där tyckte hon det var skönt och sov hela vägen hem till oss.

När vi kom hem hit gick hon ut och utforskade vår gräsmatta lite. Hon kissade och fick sedan gå in för att bekanta sig med huset. Efter en lite rundtur där hon tyckte att Basco och Akza var jäääätteläskiga i sitt rum, så fick hon sin mat som hon KASTADE i sig. Absolut inget fel på aptiten! :-)  Hon fortsatte att gå omkring och hade svårt att komma till ro, men då Peter och tjejerna gick på grillfest hos grannen la hon sig vid mina fötter vid TV-soffan och somnade sedan in. Kvällen fortsatte ganska bra med bara något litet "lek-utbrott" och då är hon ganska vild. Biter HÅRT och vill ha munnen full. Bådar gott! :-) 

Det går ganska bra med Evelina, men hon har väl fått sig några tjuvnyp som gjort att hon har gallskrikit några gånger. Får väl se hur det går sen.  Natten sov jag i soffan och hon på golvet nedanför vilket hon gjorde hela natten förrutom en kissvända då hon vaknade till.  Hon la sig dock snabbt för att sova igen efter det.

I dag har hon träffat Basco och Akza. Den förstnämnda var lite läskig och burdus, men när hon träffade en schäfer blev hon såååå glad! Det kommer nog att gå bra. Vi försöker burträna henne och lägga henne där när hon är trött eller med en tuggis. Vi måste ha buren när jag ex. är på jobbet eller när vi måste få henne lite till lugn och ro, så vi hoppas det ska gå bra med den.

Fler rapporter kommer. Mer blir det inte just nu.

Tjing!

Kommentarer
Postat av: Fam Eriksson

Lycka till med er nya ulliga familjemedlem!
Ha det gott!

2007-04-22 @ 13:54:43
Postat av: Anonym

Lycka till med er nya ulliga familjemedlem!
Ha det gott!

2007-04-22 @ 13:55:04
Postat av: Päivi

Så är det att ha valp, den tiden är jobbig men underbar samtidigt och fort går det !
Lycka till !

2007-04-22 @ 20:28:30
Postat av: Maria & Gwen

Oh, äntligen är det lilla yrvädret hemma. Vad härligt, spännande och superunderbart!

Grattis till nya familjemedlemmen ;0)!

Hon ser sååå fiiiiin ut på kortet. Alldeles gosig och ulltottig.

BamsekramM


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback