Min opretantiösa och totalt oplanerade hundträning...

Det är bara att inse att jag aldrig, aldrig någonsin kommer att tävla SM eller knappt KM heller för den delen tror jag... Jag har helt enkelt en för låg motivation för det här med hundträning och hundar. Dom (läs Wixie) är lyckopiller, tröst- och sällskapshundar och otroligt trevliga djur att "hänga" med. Roligt att se dom utvecklas och träna med, men jag kommer ALDRIG att känna den "kicken" som jag ex. gör efter ett riktigt lyckat träningspass tillsammans med hästen. På sistnämnda tycker jag att det blir så mycket mer "samspel" och direkt rekation på vad du gör och vad du inte gör. På hund hamnar det lättare i en gråzon som också gör att träningen blir tråkigare... Men det är ju bara min personliga uppfattning och jag har en känsla av att ni bloggläsare inte riktigt håller med mig...

En högst normal "hunddag" för mig är ganska så mycket som den jag haft idag. Jag och Evelina klädde på oss för att köra lite cykelträning. Givetvis fick Wixie följa med och vi sprang fram och tillbaka på grusvägen här hemma några gånger. W. är jätteduktig på att vara i vägen men ganska snart lärde sig Evelina att står det en hund på vägen ska man INTE bromsa utan GASA! Hoppas hon inte tar med sig den erfarenheten när hon sedan börjar köra bil.....  W. lärde sig dock snabbt att hålla sig ur vägen. Cykelträningen annars gick väl "sådär". Vår dotter har en totalt obefintlig dådkraft då det gäller inlärning av saker där hon stöter på lite motgångar.... *suck*  Inte blir det bättre av hennes mor då börjar uppvisa lite irriterande tendenser....  Förutom bristande dådkraft är dottern även "mycket vek" vilket gör att hon känner av mammas humörsvängningar och då tjurar ihop.... Jag och Peter kanske inte är något vidare avelsmaterial ändå? Men hon hade nog vunnit i utställningsringen i alla fall! :-)

Evelina gick in och tjurade lite och jag och Wixie tränade lite FF-position och ställande under gång och språng på vägen. Hon får inte några långa träningspass, men hon får ganska ofta och lite vilket jag tror kan vara nog så bra som att gå en timma i veckan på Brukshundsklubben istället. (tänker jag för att döva mitt träningssamvete i alla fall...) Hon gick bra och var på hugget. Gick sedan ut på ängen och kastade lite leksak och "håll fast" när hon kommer in till mig.  Ger sedan ett "upplösande" kommando så att jag aldrig tar den ifrån henne. Funkar bra. Ska bara applicera det på apportbocken också.

Evelina kom ut igen och vi gick iväg till skogen för att gömma lite leksaker till W. + gå balansgång på trädstammar som trillat ner. Sistnämnda innebär alltid att W ska hoppa fram och tillbaka framför fötterna på Evelina när hon går, till hennes stora missnöje. Matte blir dock glad över att W får träna sina benmuskler lite och att hon verkar var på gott humör idag! :-) I och för sig är hon alltid det när jag tänker efter....

På väg tillbaka hem igen efter lite lek i skogen fick hon göra "pinnidioten" med leksaken som är en riktig favvislek för W. Hon springer med öronen slickade längs huvudet och är snabb som en vessla mellan träden. Rapportintresserade är välkomna att lägga ett bud på henne! ;-)

Så kan en typisk "träningsdag" se ut med Wixan Pixan. Förstår ni nu varför vi inte kommer till SM???!!! Här följer även ett bildbevis från ett "träningspass" för några veckor sedan......




Kommentarer
Postat av: Johanna & Olga

Jag säger det igen...jag fattar inte hur du hinner med allt...familj, jobb, hästar och hundar. Jag har bara hälften och får knappt ihop det! Imponerande, kan man köpa facit för hur detta går till någonstans????

2009-03-23 @ 07:36:33
Postat av: Johanna & Olga

Jag förstår inte hur du får ihop allt! Familj, jobb, hästar och hundar! Jag har bara hälften och får ändå inte ihop det! Säljer du facit över hur det går till kan jag tänka mig att betala dyrt...

2009-03-23 @ 07:38:16
Postat av: Johanna

Facit är att man bara gör saker som man tycker är roligt och man verkligen VILL göra! Och du får det alldeles gratis bara för att du är min vän! ;-)



Är du hemma långfredag förresten? Jag och Evelina ska på Skåne-resa. Ska vi ses?! :-)

Postat av: Anna

Tack för tipset! :D

Jodå, Dina har en sjuhimlans fart in ska jag säga, men medans hon springer som en galning så tuggar hon .. Men det är alldeles riktigt: jag ska träna appporteringen UTANFÖR rutan.



Ja, jag hade bara en väldigt tillfällig djup svacka haha Det är nog lite humörvägningar antagligen.

Och så är jag så van vid att ha träningslusten är på 100% och glöder och kanske är jag lite dum och inte accepterar att den ALLTID är det - vilket är omöjligt ;)

Jag får helt enkelt lära mig att trappa ner ibland!



Jag ska defenitivt söka upp klubben, men det gäller att hitta någon som sysslar med lydnad eller bruks också - inte freestyle och agillity ! Inte det lättaste haha ;D Men det ska nog gå - jag letar vidare!



Ha det!

Anna & Dina







2009-03-23 @ 19:45:04
URL: http://www.schafer-sprall.bloggagratis.se
Postat av: Peter

Vet inte hur jag ska tolka ditt svar till Johanna&Olga..........menar du att jag inte är rolig att umgås med då eller?????

2009-03-24 @ 06:38:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback